27 de març 2009

Cargols Multi Monti per equipar vies


Darrerament s'està parlant d'uns cargols, els Multi Monti, que sembla ser que poden ser interessants per equipar vies d'escalada. Aquests presenten diverses avantatges interessants a tenir en compte respecte als altres cargols normalment utilitzats, els espits i parabolts.

- Es col·loquen fent un forat inferior al seu diàmetre i per tant estalvies bateria i ens pots col.locar més
- No es poden apretar més del compte i reduir-ne la seva resistència o petar-los, com passa amb els espits i els parabolts.
- Com que no fan expansió en la roca, en pots col.locar dos de ben aprop sense reduir la resistencia de la roca
- Si es volen treure, únicament cal desenroscar-los i no queda el metall a la roca i si posteriorment els vols tornar a col.locar, ja hi tens el forat i la rosca feta.

Aquí hi podreu trobar informació dels cargols Multi Monti , aquí opinions al respecte d'aquest material Donn Demetrinco , aquí les experiències d'us ens instal.lacions fetes pel Joan, i aquí teniu una botiga a on podeu comprar aquest material Nus

Compte amb els cargols de mètrica 10 ( broca de 8mm) perquè cal utilitzar la clau nº16 per cargolar-los i no la 17 com passa amb els bolts de 10mm. Pel que fa als cargols de mètrica 7'5, la clau és la del 13 ( igual que pels bolts de 8mm)

Jo de moment només he fet una prova a peu pla, amb un forat de 6mm i un cargol de 7,5mm, i la veritat es que em va entar molt facilment.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,estos tornillos no estan homologados ni lo estaran jamas para la escalada.su par de apriete no se controla y parecen estar agarrados y de golpe tras un tiron ya estan sueltos.

Son tornillos para "cemento" o sea para construcción civil.,

si haceis una prueba de presion y otra de cizallamiento flipareis.

en la pastereta via blava, hace unos meses encontre unos "alucinados" con 19 niños de un campamento de verano escalando a la 1 reunion al lado del arbol tenian una baga de 2 meetros con dos de estos tornillos, como era a ras de suelo me parecio bien, pero al subir a la 2 reunion fue de espanto ver otra baga de unos 3 metros saliendo de la reunion alñ vacio donde hiban a colgar a los niños como jamones, si uno de esa mierda de tornillos salta o se rompe caerian al vacio todos.....

tengo el reportaje de las fotos y lo envie a la feec.

Joan Baraldes ha dit...

gràcies pel teu comentari,

Podries fer-me arribar tota la informació i dades que tens. m'interessa contrastar opinions a favor i en contra d'aquests material