22 de març 2009

Escalant i passejant per Malanyeu.


Avui hem anat a Malanyeu a resseguir un PR que dona la volta a la paret del Devessó i que et permet contemplar aquest indret màgic pels 4 costats. Aprofitant l'avinentesa i que m'he comprat un nou taladre molt lleuger, un cop més he enredat a la Neus perquè m'acompanyi i he començat a equipar una nova via que puja per l'esperó sud de la paret del Devessó.
La volta es fa en una hora, te una llargada de 4,3 Km i te un desnivell acumulat de 220m. Vaja que és la passejada justa per conèixer l'indret i fer gana per anar a dinar.
en el wikiloc hi podreu trobar el trak.
Equipant una nova via a la part sud de la paret del Devessó, que puja per una placa de roca molt compacte, similar a la del sud del Pedraforca. 1 primer pas de A1 per a mi, i potser de 6b+ !! pels que estan forts, i la tirada continua amb passos de 5+ i 4+ fins a la que serà la R1.

Aquest és el projecte que espero acabar en breu.

Un cop equipada la primera tirada de la nova via, continuem la passejada i el camí passa per un collet amb un pont de roca
Un cop a la part alta del camí, ens trobem aquesta preciosa masia restaurada amb el Pedraforca al fons
Seguint les marques blanques i grogues del PR, baixem fins el torrent i passem per sota d'un salt d'aigua
Ja a la pista que ens retorna al poble de Malanyeu, la Neus amb la paret del Devessó per on passa la via" Neusnidó". i el Pedra al fons.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan, no et puc deixar sol.
Ets tot un perill amb el taladre. Vols dir que encara hi ha espai per altres vies a Malanyeu?.
Be, ja ens veurem. Una abraçada.
Jordi Pardo.

Mingo ha dit...

Collons Joan, la placa es veu molt llisa.
Per cert un dia m'expliques com s'obre via amb el pes del taladro, i com pots posar els parabolts si de vegades no hi ha cap replanet per tenir una certa comoditat per foradar.
Salut i fins la propera

Joan Baraldes ha dit...

Mingo, aquest taladro que tinc ara només pesa 1,1 kilos, és el UNEO de la casa Bosch, i és molt lleuger encara que li manca bateria per fer més forats. Aviat ho tindré resolt amb una bateria adicional que es portarà a la motxilla.
En aquesta placa tant llisa, vaig posar els bolts penjat del darrer graó de l'estrep

PGB ha dit...

Joan, et felicito per l'apertura i per l'equilibri de posar els bolts amb els peus al darrer graó de l'estrep! Jo em cauria segur! :P