26 de des. 2010

La Codolosa. Vies curtes a l'Oest de la paret i la Via del Diedret


El dia de Sant Esteve, abans del dinar familiar, ens hem escapat amb l'Aina a fer unes vies que vaig descobrir fa uns quants dies a l'extrem esquerra de la paret de la Codolosa. Son dues vies equipades amb espits i que poden complementar l'escalada d'alguna altra via de la zona.
La via de més a l'esquerra te dues tirades, però la segona és molt fàcil i no te gaire interès.





Aquest matí podiem sortir una estona i hem tornat a la zona per pujar pel diedre que hi ha al mig, per allì hi puja una tercera via ja que hi hem trobat un espit, però unes grans llastres la feien perillosa. La via puja per la línia més vertical i hem fet caure les llastres inestables, que han costat ben poc de caure.

Així que hi ha tres línies fàcils per gaudir una estona.


A continuació hem anat més a la dreta, a la cova de les Arnes, i allí hi hem fet "la via del diedret". Aquesta via te dues tirades, que es poden enllaçar en una de sola si portes una corda de 60m. La reunió cimera la trobes despres de caminar 10 metres.
La via està equipada amb burils. A la segona tirada només n'hi ha un i per tant cal portar friends petits/mitjans. El rapel és de 55m però és millor fer-lo en 2 trams ja que les cordes no corren bé ( jo he hagut de pujar a peu per la drecera del fra Garí a recuperar les cordes)
Quan tingui un moment instalaré una reunió en el punt a on acaba la roca de la paret, llavors no caldrà caminar per anar a la reunió i les cordes correran més bé.
Via recomanable.

L'Aina fent el rapel volat que ens deixa a dins del recinte de
la cova

2 comentaris:

Mingo ha dit...

T'estas fent un especialista en la Codolosa.
Bon any

Llorenç ha dit...

uf!! no serà epr falta de vies a la Codolosa! sempre es un bon recurs per poder anar a fer una matinal amb un parell o tres llargs!