15 de set. 2011

Agulla del Cap del Guerrer


Aquest dimecres amb el Mingo hem pujat a Agulles per escalar l'agulla del Cap del Guerrer, que jo encara no havia fet, i "de torna" la Màquina de Tren, que el Mingo , tot i que sembli mentida, encara no havia fet.
La via de l'Ocell Garratibat del Cap del Guerrer és d'aquelles classiques mal equipades i a on no pots caure, ja que t'hi jugues una bona castanya. Actualment, a la primera tirada algú a equipat amb parabolts el tram més vertical fins a la reunió i per tant es pot fer aquesta variant que cerca més la verticalitat de la roca i és menys exposada. Jo vaig xapar un d'aquest parabolts però vaig continuar per la línia de la via a cercar el vell espit que hi ha a l'esquerra, per a continuació entrar a la Reunió sense trobar el pitó que alguna ressenya marca a sota la R.
La segona tirada te uns primers metres molt verticals i amb bona presa, que si bé al principi estan ben assegurats amb 2 espits, quan has d'arribar al 3r. torna a ser una escalada molt exposada ja que en cas de caiguda picaries a la lleixa de la Reunió. Més amunt trobem un vell bong al costat d'un forat a on podem posar un friend mitjà. Uns 3 metres a la dreta d'aquesta línia hi puja la darrera tirada de la via 40 aniversari, que em sembla que també és la via normal, i que està assegurada amb parabolts.
En resum una via maca però poc assegurada i per tant molt exposada.
Com alternativa, es pot fer una línia similar, més directa i vertical, pujant uns metres per la dreta i que està assegurada amb bolts.

A continuació varm anar a la Màquina de tren per escalar aquesta agulla fent-ho amb una sola tirada, tot i que es passa per la reunió de la clàssica Aresta Brucs.
La via troba un primer pas molt vertical, assegurat per un vell espit, arriba a la Reunió que no fem, i continua fins a un desplom assegurat per 2 espits a on haurem de refiar-nos d'unes preses relliscoses per superar-nos. Aquest és el pas més difícil de la via. Abans del cim trobem un darrer desplom assegurat per un espit rovellat, que caldria canviar, que protegeix els darrers metres de roca no gaire bona.
Una via interessant a la que li cal una restauració, com moltes d'altres, de les velles assegurances.

8 comentaris:

Joan Prunera ha dit...

Joer, quina sort, escalar en dies feiners. Vosaltres tastant roca i jo aqui sumiant tastar-la...

Bona activitat companys!!!!

Eduard ha dit...

Eo Joan! Discrepo!!!! :) Que la via estigui poc assegurada no vol dir que estigui mal assegurada. Jo vaig trobar les assegurances on toquen. Si passes dels parabolts del primer llarg i tires per on va la via original trobes un altre burí abans del clau. El muret del segon llarg està ben protegit amb tres expansions. Certament quan baixa de V les assegurances desapareixen, però si no assumim una mica de compromís, ni que sigui mínim, que queda de l'escalada?

Anònim ha dit...

Hola Joan, el Mingo no para, despres es quexa de mal de peus, pero si a Montserrat hi es cada dia. Bona activitat i mes ara que el dia es va fen curt.

Salutacions.

Antoni Aymami

Joan Baraldes ha dit...

Eduard, estic d'acord amb tu en que, tot i que una via estigui poc assegurada no vol dir mal assegurada. Jo em refereixo a que el 3r espit de la segona tirada no està en el lloc que tocaria i, a mi i al Mingo, que anava de primer en aquest tram, ens va semblar que estava mal col·locat.
Tot son opinions....

Salut i a tibar

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan doncs sembla mentida però jo no he fet ni una ni l'altra!!
Enhorabona per l'activitat, jo no em puc queixar, però aquesta setmana cal fer repòs per agafar forces per la Matagalls Montserrat.
Hem de quedar per fer la Baga total abans no ens canviin l'hora no?

Eduard ha dit...

Eo Jaume! Si fas la MM la Paula i jo segurament serem al control de Sant Llorenç Savall, fes-hi una ullada que et guardarem unes galetes :)

Joan Baraldes ha dit...

Toni,

Tu tampoc pares. ja em va dir el Mingo que dimecres vareu fer 4 vies !!
Per cert si a la Gorra marinera haguéssiu tirat recte amunt hauríeu trobat una reunió de la Directa incierta i una sortida equipada amb 2 bolts.

Jaume,
Quan vulguis quedem per anar a fer la Baga total.

salut i a tibar

Mingo ha dit...

Home Joan jo no diria tan com mal equipades, quan obres vies des de baix de vegades no pots col.locar l'assegurança on més t'agradaria.
La tarda va estar molt bé, ja saps si fa bon temps tornem a quedar dimecres