10 de set. 2011

Parella d'Agulles




Aquest dissabte amb el Mingo volíem fugir de la calor i hem decidit anar a Agulles, a fer la nova via que s'ha obert a la cara Oest de la Miranda de les Boigües.
La Via Josolami te una primera tirada d'artificial i una segona en lliure excepte uns metres d'Ae. Tot i això, com que la via encara no ha estat gaire repetida, la roca encara no està sanejada i no te'n pots refiar.

El Mingo ha fet la primera tirada i jo la segona, però quan he sortit dels passos d'Ae, no m'he refiat de les preses, i he anat a la dreta a cercar la Reunió de l'aresta Brucs. Quan ha arribat el Mingo aquest ha tornat a cercar la línia de la via Josolami i hem acabat la via fent una mica de variant.

A continuació hem anat a fer l'aresta Brucs de l'agulla dels Espeleòlegs en la que, fa unes quantes setmanes, vaig restaurar les assegurances substituint els vells caps d'espit per parabolts.
Via molt recomanable

El Mingo iniciant la 1a tirada

Iniciant el tram d'Ae de la 2a tirada.


Retornant a la línia de la via Jossolami

Un cop acabada la via i amb l'agulla dels Espeleòlegs al darrera.



Superant el tram més vertical de la via

Una cordada de Besalú que escalava la Saca Gran

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per la foto i com hem dit abans cada dia més joves i més guapos!

Ah, i visca Catalunya!!!

Mireia i Ignasi

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Aquest dissabte vam estar comentant amb el Toni d'anar a fer aquesta via de la Saca, encara ens haguessim trobat! finalment anàrem a passar fred a l'Elefant.
l'Agulla dels espeleolegs es veu molt atractiva.
Ens veïem.

Joan Baraldes ha dit...

Ei parella, a veure quan ens tornem a trobar escalant !
Visca catalunya lliure.

Hola Jaume,
Quina vareu fer a l'Elefant ?

salut i a tibar

Manel&Ita ha dit...

Com ha canviat l'Agulla dels espeolegs, els cops que la vaig fer, fa uns quants anys, en el segon llarg no hi havia res, es podia falcar un U, i un marlet. Recordo, que a la 1ª reunió es tenia que reforçar amb un pitó, sembla que poc a poc hi han anat posant assegurances. Que hi farem, tot canvia.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Manel,
Jo també fa molts anys que la vaig fer i si tenies sort i molta vista podies trobar dos caps de burí

Salut i a tibar

Jaumegrimp ha dit...

Joan, vam començar per la Hisopano-Suecia o Ludwing-casanellas, però ens vàrem congelar i vam rapelar de la priemra reunió, fèia un vent de por! després més abrigats férem el Mur.

Llorenç ha dit...

veig que per Agulles encara queden raconets per escalar...i la calor? no us va maltractar massa? te bona pinta aquesta nova via per fer-la pel matí!

Joan Baraldes ha dit...

Llorenç,
Aquesta via està encarada a l'Oest i per tant pel matí s'hi escala a l'ombra.
salut i a tiba