27 de maig 2013

Roc de Collars. via " Camí de l'Alfons Baró"


Aquest dissabte la proposta de la colla em va portar al Roc dels Collars. Com que jo ja havia fet la via del Dioni, amb el Toni ens vam posar a la via " El camí de l'Alfons Baró". Alhora el Jordi, el Joanet i el "Xermi" feien la bonica via del Dioni que queda uns 30 metres a l'esquerra.
Pel que fa a l'aproximació i a les vies, en trobareu més informació al blog del Xavi ALTURGELL.

Un cop arribats a peu de paret veig una línia de parabolts que em fan pensar que és l'inici de la via però resulta que aquesta és una línia nova que també va a parar a la 1a. Reunió de la via i posteriorment continua per la seva esquerra. Mentre discutim quin és l'inici de la via arriba una cordada, el Toni de Terrassa i el " ???", amb la intenció de fer la mateixa via i, com que nosaltres fem colla amb els altres companys, els deixem que comencin ells la via tot i que més tard acabarem anant nosaltres al davant.

1a. tirada. 45m V+/6a-. Roca amb una adherència  excel·lent tot i que, al ser la primera tirada, sempre hi ha passos que et fan dubtar si els peus de gat s'aguantaran o bé relliscaran.

2a. tirada. 40m 6a. Aquí la continuïtat i la major verticalitat de la paret posen un plus de dificultat a la tirada que continua amb una roca extraordinària.

3a. tirada. 35m 6b( 6a-Ae). Aquesta és la tirada clau de la via. Nosaltres hem penjat els estreps i utilitzat l'antena per poder xapar els bolts. Tot i això la tirada és obligada en el 6a i puja la dificultat de la via fins a un punt que et pot fer tirar endarrere si no tens el dia.

4a. tirada. 30m V/V+. Tot i ser la més fàcil de la via no et permet baixar la guàrdia i te un pas desplomat que et fa gaudir de valent quan trobés les preses que et permeten tibar de valent per superar el sostre que sembla voler barrar el pas.

5a. tirada. 30 m V+ /6a- Diedre amb passos força estranys i fins i una entrada a la reunió que et fa rumiar com fer-la fins que decideixes baixar una mica.

6a. tirada. 40 m V+/6a-. Continuant am la tònica de tota la via, un llarg flanqueig amb roca molt bona et porta per trams de diedre i per placa molt vertical que et fan gaudir de valent per acabar amb molt bon gust de boca aquesta via.

Material: 14 cintes exprés. un alien blau o tasco petit pot ser útil per evitar un pèndul al segon de cordada a la 3a tirada.
Descens:  continuarem pujant per l'aresta fins que puguem anar a cercar l'aresta de la nostra esquerra que en baixada ens portarà fins el rapel de la via Dioni.

Via recomanable.
 1a. tirada compartida amb l'altre cordada.

Arribant a la R.1


2a. tirada

 Els companys fent la via " Dioni"

Trampejant com podem el 6b de la 3a. tirada

Inici de la bonica 4a. tirada.

El Toni a la 5a. tirada.


Entrada al mur final de la 6a. tirada.

El Toni arribant al final de la via.

Foto-cordada. Amb el " ??" que arriba a la R.6
Molts records per la cordada amb qui vam compartir aquesta escalada, els rapels de baixada i la tornada al cotxe.

4 comentaris:

joan asin ha dit...

Ei una via on cal "apretar", enhorabona.

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Joan! aquesta la tinc a la llista a veure quan m'hi acosto

Lo Gall ha dit...

Ei Joan. Nosaltres eram a la Per Tutatis. Suposo que us ho vau pasar de collons amb la pedra de paper de lija , no? Una abraçada
LO SERGI

Joan Baraldes ha dit...

Ei Sergi,
La roca de la primera tirada d'aquesta via es tant aspre que si caus t'encens com un misto !!!
Ja vam veure molts cotxes aparcats a la zona.
Ja s'ha acabat la nova via de l'Abella de la Conca?
Salut i a escalar.