22 de jul. 2013

Magdalenes. Vies: " Rataplan" i " Superfrio"


Aquest divendres, despres de dos dies en que la pluja ens havia esgarrat els plans d'escalar per la tarda, amb el Miquel varem anar a Gorros a cercar vies a on la dificultat no fos massa alta i l'escalada en fos plaent. Li vaig proposar la via "Rataplan" a la Magdalena inferior i cap allí ens dirigiem. D'aquesta via en recordava que te uns primers metres de roca relliscosa i poc agradable però em va sorprendre trobar quasi tota la tirada molt pulida, suposo que és degut a que es repeteix molt. Les latres dues tirades son un regal pels sentits. Roca excel-lent i una placa prou vertical com per fer-te sentir que escalés de veritat però sense patir gens.

1a. tirada. 40m. V. uns 20 parabolts. Tirada de roca relliscosa i de preses petites i arrodonides. molt assegurada, en algun tram els parabolts estan a 1m de distancia entre ells. Podem trobar algun pas una mica més difícil de V.

2a. tirada. IV+. 8 parabolts. Tirada curta, amb roca excel.lent a on trobarem un unic pas més finet a l'entrada de la reunió.

3a. tirada. IV+. 10 parabots. Tirada més llarga del que pugui semblar. Roca excel.lent que ens permet superar algun tram força vertical sense haver de patir gaire.

4a. tirada.II. 2 parabolts. Tirada molt fàcil que es fa caminant per anar a trobar el cim de l'agulla.

Via completament equipada amb parabolts pintats de color groc, tipic de les vies del Guillem.



Per acabar la tarda, i com que la llum del dia ens acompanya fins passades les 9, anem a fer la via "Superfrió" a la Magdalena superior. Una via fàcil que puja per la cara Est assegurada amb parabolts vermells. Es pot pujar al cim de la Magdalena superior enllaçant trams i fent dues tirades de 40m.