5 de juny 2015

Barranc de la riera de Carme




Aquesta vegada vam poder reunir a tota la família per fer aquest senzill i bonic barranc que trobem a la riera de Carme.
Per arribar-hi, si veniu de la banda d'Igualada haureu d'anar direcció a la Pobla de Claramunt, continuar fins el poble de Carme i continuar uns 4 km més fins a un punt, a l'alçada del castell d'Orpí que veureu a la carena de l'altre costat, a on trobareu a l'esquerra una pista encimentada al costat d'uns contenidors d'escombraries que en forta baixada us portara fins les 4 cases que envolten l'esglèsia de Càndia. En aquest indret aparcarem el cotxe i baixarem uns 100m direcció a la riera però abans d'arribar-hi agafarem una pista que marxa a la dreta a trobar una tanca metàl·lica de color vermell. La voregem i continuem amunt per una pista-corriol que voreja una construcció que ens queda a sota nostra. Passada aquesta construcció continuem per la pista que puja fins a trobar una petita construcció de les aigües. Continuem recte passant pel seu costat i tot seguit, ja per un corriol, anirem baixant fins l'inici del engorjats de la riera.
Per fer aquest descens cal portar neoprè complert ja que és molt aquàtic i podrem fer diversos salts. També ens caldrà l'arnés i una corda de 20m per fer dos rapels, un de 4m i un segon d'uns 10m. la resta es pot fer desgrimpant o saltant.
Els salts més alts de 8 i 6m els trobarem a la part final del barranc, en uns gorgs a on hi sol haver gent que hi pren el sol i s'hi banya ja que es troben propers al poble.
Un cop fet el darrer salt continuarem per un corriol que ressegueix per la dreta la riera fins que uns 150m més avall passa a la l'esquerra . A partir d'aquest punt ja no anem tant aprop de la riera tot i que anem en la mateixa direcció. Si no deixem el corriol que planeja, passarem pel costat d'un rec i arribarem a la casa que al principi de la jornada hem vorejat. la tornem a vorejar, passem la tanca metàl·lica i pugem fins els poble a on hem deixat el cotxe.

Vídeo del barranc

Aquí trobareu una ressenya del barranc