22 de jul. 2018

Escalant per agulles. Portella Petita, Gep Llarg i agulla del Capdamunt.





Ressenya del Joan Asín




Ressenya de l'Eduard.



Aquest dissabte el temps que preveien no era gaire segur i vàrem estar dubtant fins a darrera hora per decidir a on anar. Finalment ens vàrem decantar per anar a agulles, a on feia força temps que no hi escalàvem , i fer algunes vies curtes.
Quan passàvem per sota la portella petita vam decidir començar per la clàssica aresta GAM, tots havíem escalat aquesta via però ens venia de gust repetir-la.
El Pany i jo fem una cordada, i el Jordi i el Joanet una altre.
Com sempre ens passa darrerament, vàrem trobar els passos claus de la via més difícils del que recordàvem...ens fem grans i no millorem pas el nostre grau.
Mentre esperàvem que els companys acabessin la via vaig preparar el rapel i, un cop a peu de via, vaig pujar en top rope la via del rapel, un V/V+ mantingut i molt vertical en el qual algú hi ha tret la primera xapa.
Un cop les dues cordades ens retrobem a peu de via els hi proposo anar a fer la via que puja a l'esquerra  de la normal del Gep Llarg. Es una via fàcil de 55m que es pot fer en dues tirades o com nosaltres en una de sola.
Un cop a dalt desgrimpem per la cara nord i baixem uns metres pel camí per anar a parar al peu de l'agulla del Capdamunt. Un cop allí iniciem la via que puja directa fins a la R.1 de la via normal i continuem fins el cim per aquesta via.
De nou rapalem i, mentre esperem als companys, el Pany i jo escalem l'aresta nord d'aquesta agulla, una via fàcil, amb molt bona roca, a on però només i trobarem un espit i un pont de roca.
I així, un cop escalades 3 agulles i de fer 9 tirades, decidim donar per acabada la jornada d'escalada.

 En Pany a la segona tirada de la GAM de la portella petita.


Arribant a la R.2.



Escalant en top rope la via rapel de la portella petita mentre esperem als companys.

 El Pany i en Jordi escalant la via de l'esquerra al Gep Llarg.


Intententant superar els pas difícil de la 1a. tirada de l'agulla del Capdamunt.

 En Pany a la segona tirada.


E Joanet i el Jordi.


 En Pany a l'aresta nord de l'agulla del Capdamunt.