2 de jul. 2018

via Tasmania, i tastet de l'Anonymous i Roy Brian







  
 Ressenyes Escalatroncs

 
 ressenya de'n Joan Asín
 


Aquest dissabte vàrem cercar poder escalar a l'ombra i ens vàrem decidir per anar a la Vinya Nova i pujar a la paret del Pont a repetir la via Tasmània i alguna via més mentre no toqués el sol a la paret.

Comencem per la via Tasmània , que te una primera tirada molt llarga i sinuosa, amb uns passos de V+ que bé podrien ser de 6a-. La segona tirada és més fàcil però les assegurances allunyen més. La tercera és la tirada més fàcil i el Toni decideix allargar-la fins a fer reunió en una alzina i controlar més bé els passos de la darrera tirada. Un cop a la R.3 veig que hi ha una línia que marxa en diagonal a l'esquerra de la Tasmania i, com que ni el Toni ni jo l'haviem escalat, em decideixo  a resseguir-la i abandonar la línia de la Tasmània. Aquesta via també te un pas desplomat però amb unes bones preses que fan més assequible superar-lo (V+)

Rapalem la via i en posem uns metres a l'esquerra per fer la via Anonymous. La primera tirada és assequible (V) però en 30 metres només hi ha 4 parabolts....
A la segona tirada només veiem un parabolt i el Toni fa una reunió intermitja.
La 3a. tirada comença amb uns passos desplomats assegurats per dos parabolts i continua per un esperó molt maco assegurat amb 2 parabolts més fins que arriba a sota un desplom. Queda la ultima tirada amb un desplom inicial que cal superar en Ae i ens fa mandra i decidim baixar a peu de via.
Un cop a peu de via ens desplacem a la dreta a cercar l'inici de la via Roy Brian que encara esta a l'ombra.
La primera tirada és molt sinuosa i llarga i fa que les cordes tinguin molt fregament i costin d'arrossegar en els metres finals, quan son més difícils.
La següent tirada és molt més fàcil. quan jo he fet uns quant metres perdo la línia i xapo un parabolt de la via Tasmània i acabo fent reunió a la seva R.2.
Puja el Toni i donem per acabada la jornada després d'haver fet 9 tirades quasi sempre a l'ombra.

 1a tirada Tasmània

  2a tirada Tasmània.

  3a tirada Tasmània.

 Variant de la 4a. tirada de la Tasmània...?


  1a. tirada Anonymous.

 2a. tirada Anonymous.

 3a.tirada Anonymous.

 1a. tirada Roy Brian.
 

2a. tirada Roy Brian.