19 de set. 2023

Via "Aresta del pas dels lladres"

 


Aproximació: Un cop passat el pas dels lladres, (hi ha un retol a la carretera) trobarem a ma esquerra l'entrada d'una pista forestal barrada per un filat elèctric. Hi ha espai per aparcar un cotxe, potser dos, sense entorpir el pas de la pista.

Caminarem uns 200 metres per la pista fins a trobar una torre elèctrica. llavors ens haurem de limitar a seguir per sota del traçat de la línia fins a la 3a. torre, i pocs metres mes endavant, girarem a l'esquerra a buscar l'inici de l'aresta a la part més baixa d'aquesta. Trobarem alguna fita. total 20 minuts de baixada.


Després de mirar aquesta preciosa aresta moltes vegades tot baixant dels Rasos de Peguera, finalment hem obert una via que ressegueix l'aresta.
La via està equipada i nomes ens caldran 12 cintes, tot i que portar alguns friends anirà bé per millorar-ne la seguretat.
Hem fet força feina de sanejament de la roca, però tot i això caldrà anar molt en compte ja que hi ha preses i pedres que poden caure. Es recomanable no assegurar al primer de la cordada des de la vertical de la via, millor separar-se uns metres per evitar la possible caiguda de pedres.
La segona reunió l'hem fet molt propera per tal de facilitar-ne la comunicació amb el company, ja que avui el vent bufava fort i costava sentir el que dèiem.
Les tres reunions restants només tenen un parabolt.
Un cop arribem a la carretera només haurem de caminar 100m per trobar el cotxe.

Salut i a escalar.







Ermita de Sant Llorenç dels porxos i línia elèctrica que resseguim per arribar al peu de via.



Darrers metres de l'aresta.

Foto cim de la cordada amb l'ermita de Sant Llorenç dels Porxos al fons.