15 de set. 2023

vies Infidel i Lo Tio Gos

 


Ressenya de Guillem Arias




Ressenya de Joan Prunera

Avui hem pujat en Rafa Lucas i jo a Gorros per tal d'escalar la via infidel a l'agulla Cara de mico i continuar per alguna altre del Gorro i enllaçar així 8 tirades.

Començo jo la primera tirada amb uns passos finets però que es fan bé i estan molt assegurats.

La segona tirada és fàcil i costa de veure les assegurances ja força rovellades, la tercera continua amb la mateixa tònica de la 2a.

La 4a. tirada comença amb un flanqueig a l'esquerra i uns passos molt verticals que en Rafa supera bé amb un A0 i a mi de segon em surt en lliure.

Un cop rapelada la via caminem fins el peu del Gorro i veient que el temps es complica, voregem la paret fins a trobar l'inici de la via Lo Tio Gos, que jo havia escalat fa molts anys i recordava que era fàcil, per tal d'anar ràpid i evitar la pluja que s'acosta. Començo la via, i com que no portem la ressenya i la tirada passats els primers metres va en diagonal a l'esquerra, em passo algunes assegurances i la R.1. Busco la línia de la via i veig molt a l'esquerra els parabolts de la via de manera que quan porto 55m faig reunió en un únic parabolt.

El trons comencen a sentir-se molt propers i correm per les tres tirades següents per tal d'intentar acabar abans que plogui, però al arribar a la R.4 cauen les primeres gotes que ens fan decidir de rapelar. Pugem 4m més fins a trobar la R.4 de la via Optima, a on hi ha anelles de rapel, i comencem a baixar sota la pluja.

Un cop al monestir ens cau ja un fort xàfec que ens deixa xops però contents després d'haver pogut fer 7 tirades abans d'haver-nos de retirar.