1 de set. 2014

la Via de l'Aniol


La via de l'Aniol.

Aquest dissabte vàrem tornar a Malanyeu amb la intenció de re-posar els ponts de roca que algú havia tret de la 1a. tirada de la via "Incondicionals de Malanyeu" que vam obrir a finals del 2013. Sembla mentida que algú pugui des-equipar ponts de roca fets amb cordinos i bagues, en algun cas velles.....
Al arribar a Malanyeu vàrem poder saludar a l'Amadeu Pagès que estava apunt de sortir a caminar i ens va informar que ha obert una via nova, "la via de l'Aniol " que queda a la dreta de la Carla se'n va a la Selva i a l'esquerra de la via del Roc i de la Montse Curtó. De fet ens diu que no està del tot acabada perquè la vol fer acabar per un altre lloc, ja que al obrir-la, el seu company de cordada va sortir per la via Carla, però que ja es pot escalar
Un cop feta la via incondicionals de Malanyeu i havent reposat alguns ponts de roca dels que hi faltaven, ens mirem la línia de la via de l'Aniol i decidim posar-nos-hi a veure que hi trobem.
Nosaltres vam fer la via en 4 tirades fent reunió en arbres grans que et trobes a la paret, amb l'avantatge de que estàs a l'ombra i son còmodes.
La primera tirada marxa en diagonal a la dreta, navegant entre la vegetació per cercar la roca, i està equipada amb bagues i un pitó. Jo vaig fer la R.1 en una gran sabina quan portava uns 40m.
La segona tirada comença amb una placa a on hi ha un pitó i continua per un tram prou fi en el que caldrà cercar els emplaçaments per algun friend.
La tercera puja per una placa força fina i difícil en la que hi vàrem deixar 3 ponts de roca. En la part superior i trobarem dos claus en una lleixa a on es pot fer reunió, però el Toni va continuar una mica més amunt a fer reunió en una gran alzina.
La quarta és curta i te molt bona roca. També hi vàrem deixar un pont de roca petit.
Per baixar pots caminar tot resseguint l'aresta en direcció Est o bé rapelar per la via Carla (15m a la nostra esquerra , Oest) o per la via Montse Curtó (10m a la nostra dreta, Est)


 Escalant i tornant a posar els ponts de roca a la 1a. tirada de la via Incondicionals de Malanyeu.



 La primera tirada de la via de l'Aniol.

 El Toni sortint per fer la 2a. tirada.

 La placa més difícil de la 3a. tirada.


 Acabant la via pel costat de la llastra per on puja la via del Roc.

 Foto de la cordada. 
Joan Baraldés , Toni Alarcón  i Jordi Puig.




6 comentaris:

Lo Gall ha dit...

Ei!! Joan , quins forats mes "güais". Jo no mes hi he escalat un cop a Malanyeu, hi haurem de tornar,a mes a mes vull anar als cingles de la To, a vore que pasa. Una abraçada.
LO SERGI

Jaumegrimp ha dit...

Una via mes a Malanyeu, quina sort tenir-ne informació d el'autor de primera ma.
No s'entén això dels ponts de roca....!?

Joan Baraldes ha dit...

Sergi, Malanyeu es mereix més d'una visita !!!
Jaume, la informació va ser de tanta primícia i fresca que li vàrem escalar un tram que encara era verge,
Ja tens molta feina pendent a fer a Malanyeu per quan et recuperis.
Salut i a escalar

Mingo ha dit...

D'aquesta zona tinc ganes de fer aquella que vas fer amb el Jaume, la del Roc i aquesta de l'Aniol que tal esta? És semblant a les que te al costat?. Ara que em sembla que aniré quan faci més fred. Enhorabona per l'activitat

Joan Baraldes ha dit...

Ei Mingo,
La del Roc te una primera tirada preciosa, un tram inicial de la 2a. amb molta vegetació que continua amb una placa fina i difícil i amb un tram final maco.
Molt recomanable.
La de l'Aniol te més vegetació però te trams molt interessants.
A Malanyeu a l'estiu cal anar.hi quan el dia és nuvol o per les tardes quan ja hi toca l'ombra.
Salut i a escalar

Amadeu ha dit...

Felicitats per la primera repetició a la de l'Aniol i sobretot per les variants interessants i més directes que hi vareu obrir. Als darrers metres també vareu variar la via al sortir més a la dreta.En Joan Rovira va ser el coautor. De tot plegat ja en faré un dibuix. Això d'agafar material de les vies es un acte de sempre molt lligat a l'escalada. Tot i que ho trobo molt interessant i que ho practico sovint, les baguetes dels ponts de roca del primer llarg de la Incondicionals no els vaig agafar jo, je,je!
Salut!!!
Amadeu